Ethiopië, officieel de Federale Democratische Republiek Ethiopië, is een land in de Hoorn van Afrika. Dit is een gebied in het oosten van het continent. Het grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia, Soedan en Zuid-Soedan. Het land heeft meer dan 90 miljoen inwoners en er zijn 89 talen te vinden, waarvan er 87 nog daadwerkelijk gesproken worden.
De officiële taal is het Amhaars. Deze taal heeft een eigen schrift, het Ge’ez. Ondanks dat het Amhaars de officiële taal is, is dit niet de meest gesproken taal. Dat is namelijk het Oromo, dat tussen de 25 en 30 duizend mensen in Ethiopië gesproken wordt.
Europese talen worden in Ethiopië er maar weinig gesproken door het in het verleden beperkte contact met kolonisten. Het land is namelijk nooit echt helemaal gekoloniseerd geweest, al is dat vaak wel een punt van controverse (bronnen: Wikipedia en Ethnologue).Artikelen over Ethiopië

Reggae – De stem van Afrika

No woman no cry, Could you be loved, Get up stand up… Titels die iedereen zal associëren met reggae en ‘the King of Reggae’ Bob Marley. Maar al is Marley dood, reggae is nog springlevend. Niet alleen op Jamaica, maar ook in Afrika. Waar komt reggae nu echt vandaan? En wat is de impact van dit genre op de bevolking van Afrika?

Reacties uitgeschakeld voor Reggae – De stem van Afrika